CV

HANS VÄLIMÄKI
s. 1970, Tampereella
Naimisissa, neljä lasta
Keittiömestari

Hans Välimäki on Suomen kansainvälisesti tunnetuin keittiömestari ja ravintoloitsija sekä pidetty TV-persoona. Lääkärin ammatista nuorena unelmoinut Hans päätyi kokkikouluun puolivahingossa silloisen urheiluvalmentajansa kehotuksesta. Pian kilpailuhenkinen nuori mies uppoutuikin täysin keittämisen saloihin.

Välimäki nousi alansa huipulle erilaisten kokkikilpailujen, onnekkaiden sattumusten ja itsepäisyytensä johdota. Vuonna 1998 hän avasi yhden Suomen legendaarisimmista ravintoloista, Chez Dominiquen.

Avauksen jälkeen menestystä tuli nopeaan tahtiin. Ravintola voitti Vuoden ravintola -tittelin vuonna 2000, vuonna 2001 seurasi ensimmäinen Michelin-tähti ja vuonna 2003 toinen. Chez Dominique säilytti molemmat tähtensä sulkemiseensa saakka. Samaisena vuonna 2003 Välimäki palkittiin myös Vuoden Keittokirja -palkinnolla Koti keittiössä -kirjastaan sekä maailmanlaajuisesti Vuoden Ravintoloitsijana vuonna 2003 International Food & Beverages -yhdistyksen toimesta, Providencessa Yhdysvalloissa.

50 Best Restaurants In The World -organisaatio valitsi Vuonna 2005 Chez Dominiquen maailman parhaiden ravintoloiden rankkauksessa sijalle 39. Seuraavana vuonna ravintola nousi sijalle 17. Kaiken kaikkiaan Chez Dominique oli mukana listalla lopettamiseensa saakka, eli vuoteen 2013 asti. Chez Dominique valittiin myös useita kertoja Viisi Tähteä -lehden äänestyksessä ammattilaisten toimesta Suomen parhaaksi ravintolaksi. Chez Dominique lopetti toimintansa virallisesti joulukuussa vuonna 2013, mutta todellisuudessa ravintola sulki ovensa jo samaisen vuoden kesäkuussa.

Alkuvuodesta 2014 Hans aloitti työskentelyn Restamax Oyj:n (nyk. NOHO Partners) kanssa. Yhteistyö kesti vuoden 2018 kesäkuuhun. Hans oli mukana kehittämässä Restamaxille muutamia erilaisia ravintolakonsepteja, joista osa on edelleen toiminnassa. Vuonna 2017 Hans oli avaamassa uudelleen jo Michelin tähditettyä, legendaarista ravintola Palacea Helsinkiin. Toimenkuva Palacessa oli varsin laaja suunnittelusta rekrytointiin ja tietenkin ruokatuotteen luomiseen. Avaus oli menestys.

Vuonna 2018 Hans avasi yhtiökumppaneidensa kanssa ravintola Penélopen Helsinkiin. Vuoden kuluttua, loppuvuodesta 2019, he avasivat Bardem-nimisen baarin Penélopen yhteyteen.

Lokakuussa 2020 Hans avasi viimeisimmän ravintolansa Bistro Bardotin Helsingin ytimeen, Kluuvikatu 1:n. Ravintola Penélopesta Hans irtaantui helmikuussa 2021 ja toimii tällä hetkellä ainoastaan Bardotissa.

Hans on tullut tutuksi suurelle yleisölle lukuisista TV-ohjelmistaan. Hän on esiintynyt mm. Kokkisota, Kahden tähden kiertue, Liemessä, Top Chef, Hansin matkassa, Haasta Hans, Grillikesä sekä Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -ohjelmissa.

Hans on julkaissut vuosien varrella kymmenen suosittua kirjaa, joista jokainen sivuaa tavalla tai toisella keittämistä ja intohimoa hyvää ruokaa kohtaan.

Lisäksi Hans on toiminut tuotekehityksessä Tammisella, Wigrenillä, Nestlé-jäätelöillä ja Lidlissä.

Hans on naimisissa, hänellä on neljä lasta ja kaksi koiraa.

Kiinnostuitko yhteistyöstä Hansin kanssa?

Ota yhteyttä:
Maria Von Graevenitz-Välimäki
[email protected]
040 500 1245